Profile Picture

silly Problem with texture on objects

Posted By Evey Fawkes Last Year
You don't have permission to rate!
Author
Message
Evey Fawkes
Evey Fawkes
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 78, Visits: 558
Hello,

Whenever I try and apply a picture of a texture to an object, I run into problems.
In this example, I tried applying a pic of a tree to a simple selfmade object. 
I tried it first with an object of 1x1 dimensions.
Top of the tree disappeared from the object. (it is in the reference picture)
Then I tried adapting the size of the picture to the object. (and UV unwrapped it before applying to iClone)
That didnt work either. I tried the UV offset in iC7 "modify" but that didnt work either. i could slide the image to right and left, but not scale it so that it would fit an 1x1 (UV unwrapped) object.
Is there a general rule I need to follow? I am intending to fill a garden with plants, using basic planes on which I want to project the Png's.

I've been running into this problem many times.
Hoping for someone to help me out. This must be a simple thing I am overlooking.
Grateful for you help.

including a screenshot. https://forum.reallusion.com/uploads/images/b0807673-d55f-45a4-9112-a057.jpg





mark
mark
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 4.3K, Visits: 13.1K
Did you create a reference UV texture map of your object when you created it in your modeling program? If so, your texture map should be based on that reference map.
At least I think that's what's happening.


PROMO-BACK2
Click here to go to my YouTube Channel filled with iClone Tutes and Silly Stuff

Visit ANIMATED PROJECTIONS Powered by iCLONE

Intel Core i7 3960X @ 3300MHz Overclocked to 4999.7 MHz Sandy Bridge 24.0GB DDR3 @ 833MHz Graphic Display HP ZR30w 
GeForce GTX 980Ti 6GB  Microsoft Windows 7 Professional 64-bit SP1 ASUSTeK COMPUTER INC. P9X79 WS (LGA2011)






Reading This Topic