Profile Picture

"Failed to load the file" when opening project

Posted By _RESERVED__219337 6 Months Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
_RESERVED__219337
Problem.png
_RESERVED__219337
Posted 6 Months Ago
View Quick Profile
New Member

New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 3, Visits: 58
So I've been working on a project in iClone for a couple of weeks and after a couple hours of work I will save the file as normal. Then the next day when I go to work on it, I will get the error "Failed to load the file" when opening the project.

I have gotten into the habit of saving multiple backups, and usually that will do the trick, but last night for instance I saved four backups and all of them gave me the same error when I tried to open. It will load about halfway and then just pop up with that message with no more information.

Any help or ideas are appreciated! Not sure if something about the files are corrupting, how I am saving them, or if it's something with my computer. I am baking some pretty simple physics animations in the project if that helps, all simple 3D blocks and solid textures, nothing that I think would be super demanding but I have a pretty low-budget PC.

I have tried:
- Updating my graphics card
- Reinstalling / updating / closing and reopening iClone
- Hard reset multiple times on my machine
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted 6 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 3 hours ago
Posts: 19.3K, Visits: 30.1K
Hi...

If you have been working on the project for the last couple of weeks do you have an earlier build from a day or so ago that you can try to load? This will help determine if the problem is with something you did to the project in the last time you worked on it. Also do other projects like the samples that come with iClone still load okay?

                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


_RESERVED__219337
_RESERVED__219337
Posted 6 Months Ago
View Quick Profile
New Member

New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 3, Visits: 58
I can! I can open up some of the earlier files but I feel like  even some of the older files are becoming corrupt and not letting me open them. Really weird.

So basically, every night that I'd work on it I would save a couple different files just in case. Some of them would open and some of them wouldn't. So I'm not sure if something's going wrong in the save process or if something in the project is causing it to act that way.

But yeah, some of my other past projects still open alright.
_RESERVED__219337
_RESERVED__219337
Posted 6 Months Ago
View Quick Profile
New Member

New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)New Member (47 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 3, Visits: 58
Peter (RL) (4/15/2021)
Hi...

If you have been working on the project for the last couple of weeks do you have an earlier build from a day or so ago that you can try to load? This will help determine if the problem is with something you did to the project in the last time you worked on it. Also do other projects like the samples that come with iClone still load okay?


The previous files used to open but now they also give the same error. I tried starting completely over and the same thing seemed to happened.
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted 6 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)Distinguished Member (79.6K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 3 hours ago
Posts: 19.3K, Visits: 30.1K
_RESERVED__219337 (4/16/2021)
The previous files used to open but now they also give the same error. I tried starting completely over and the same thing seemed to happened.


Thanks for explaining more. Sounds like a possible hard drive issue if all projects are affected.

If you have another hard drive, try saving your projects to the different drive. If they save and load ok then that would indicate you have problem with the hard drive you were using. It would also be worth right clicking the hard drive in Windows Explorer, choose Properties and then the Tools tab. Then run an error check on the drive and also defrag it in case that is the issue.

If the drive checks out ok, then you may need to uninstall iClone and do a clean install just to eliminate a faulty install as the problem.


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com





Reading This Topic