Profile Picture

Vroid Texture Glowing - (uber-noob)

Posted By Hyzenthlay Last Month
You don't have permission to rate!
Author
Message
Hyzenthlay
Hyzenthlay
Posted Last Month
View Quick Profile
New Member

New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 5, Visits: 32
Hello the community!

Here is my issue. I'm trying to nail down a procedure to bring Vroid actors across to iClone. The problem is with the textures I think. Everything looks super good in 3DXchange, but when I load the asset into iClone everything seems to glow and look washed out. I tried to get as close to flat shading as possible because they are anime characters, so I dialed the specularity and glossiness down to zero.

Can anyone tell me what I'm missing there please? I notice there are three lights in 3DXchange which I never added. Are they getting attached to the character somehow? Sorry if this is an irritating newb question but it's fairly twisting my melon at this point.


Some screenshots;

3DXChange
----------------
https://forum.reallusion.com/uploads/images/efd757a0-17c9-4e76-b291-109d.png


iClone
----------------
https://forum.reallusion.com/uploads/images/17fb63fa-a323-4946-a3a7-3f6a.png


Kelleytoons
Kelleytoons
Posted Last Month
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 3 hours ago
Posts: 5.9K, Visits: 11.9K
This is almost surely just the texture weights are dialed down to 80%.  This happens a lot (so much that my routines for Daz to iClone accounted for it, although not needed anymore). 

Just go through all the base color weighting and set to 100%



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
Edited
Last Month by Kelleytoons
Hyzenthlay
Hyzenthlay
Posted Last Month
View Quick Profile
New Member

New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 5, Visits: 32
Hi Kelleytoons!

Thanks for replying. The weights were all at 80 as you said, and setting them to 100 made a good bit of difference to the textures. Things are definitely looking a lot better now. There is still a pronounced glow happening from somewhere though. I thought it might have been the normals but they're all good.

@ Strength 100%
-----------------------
https://forum.reallusion.com/uploads/images/4c6325a6-cddd-4580-ab0d-fdc3.jpg
Kipster
This post has been flagged as an answer
Kipster
Posted Last Month
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 days ago
Posts: 573, Visits: 8.2K
select all the textures
open adjust color
select metallic
increase brightness


.
Hyzenthlay
Hyzenthlay
Posted Last Month
View Quick Profile
New Member

New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)New Member (98 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 5, Visits: 32
@Kipster


That's the stuff I was looking for. Thank you so much, buddy! The metalicy and the roughness of all the textures were all out of whack. You are a superstar Smile

Fixed
-------
https://forum.reallusion.com/uploads/images/03acc76f-a025-4b01-bdb6-c5d8.jpg
Kipster
Kipster
Posted Last Month
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)Distinguished Member (3.1K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 days ago
Posts: 573, Visits: 8.2K
they are linked so you dont have to select all
my bad!


.
4u2ges
4u2ges
Posted Last Week
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (5.3K reputation)Distinguished Member (5.3K reputation)Distinguished Member (5.3K reputation)Distinguished Member (5.3K reputation)Distinguished Member (5.3K reputation)Distinguished Member (5.3K reputation)Distinguished Member (5.3K reputation)Distinguished Member (5.3K reputation)Distinguished Member (5.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 8 hours ago
Posts: 1.7K, Visits: 7.0K
Still, seems the gamma is off. Make sure "Use sRGB" is checked on Base Color texture for all materials







Reading This Topic