Profile Picture

Face3D Tracker does not recognize my web camera.

Posted By Tenderspirit Last Month
You don't have permission to rate!
Author
Message
Tenderspirit
Tenderspirit
Posted Last Month
View Quick Profile
New Member

New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 7, Visits: 119
I have a logitech 9000 pro web cam.  When I ope the gear and click on web cam it does not have any webcam in there it is blank.
When I look in the Motion LIve 2D screen it does recognize the audio as my web cam and when I hit record and talk it does record my
voice.  I just don't get any screen that shows my face with the eyes nose and mouth like in the tutorials.  My webcam is on obviously or
I would not have sound.  Can you please help.  Thank YOu.  Hugs Elsie Roach
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted Last Month
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 1 hour ago
Posts: 15.9K, Visits: 24.1K
Hi Elsie

When you open Face3D Tracker and choose Settings do you have anything listed in the Camera dropdown? (see below)

If you don't, check that the webcam is working correctly in other software. For example, in Windows 10 you can choose the Camera App and check it is working with that.

https://forum.reallusion.com/uploads/images/2e585251-af59-47d2-a762-1e52.jpg


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


Tenderspirit
Tenderspirit
Posted Last Month
View Quick Profile
New Member

New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 7, Visits: 119
Now it goes back to the error message and I can't click the green button at all and the record is greyed out.  I have windows 7
I don't know how to open the Face Tracker  I open CTA4 and go to plug ins and open the Motion Live 2D  but it does not open the
face tracker ever.  Not sure what I did different last night that at least made the green dot and the record option on.  When I use
my camtasia and go to record screen and turn of the web cam it finds the camera and there is a picture. So the web cam is working.  I am not sure how to just have the web cam on, if I open the software itself it comes on but it still  will not connect to the Facial thing. grrr  Thank you for any help.  Hugs

https://forum.reallusion.com/uploads/images/1696db6a-6d2f-45fe-8ea1-d599.jpg
Tenderspirit
Tenderspirit
Posted Last Month
View Quick Profile
New Member

New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)New Member (62 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 7, Visits: 119
For some reason maybe the Face Tracker had not installed all the way, I think, as the hub kept telling me something did not completely install. so finally I guess it did and I found an icon on the desktop for it so then I was able to open it.  So I believe problem solved.  Thank you for your help. Hugs

Peter (RL)
Peter (RL)
Posted Last Month
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 1 hour ago
Posts: 15.9K, Visits: 24.1K
Great to hear you have been able to resolve the problem. Thanks for letting us know. Smile

                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com





Reading This Topic