Profile Picture

Kinect Setup???

Posted By makeurmark 2 Years Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
sonic7
sonic7
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 9 hours ago
Posts: 1.5K, Visits: 17.0K

Well these are the 'required' specs:

KINECT Mocap Plug-in – Xbox One:

  • 64-bit ( x64 ) processor - Physical dual-core 3.1 GHz ( 2 logical cores per physical ) or faster processor

  • USB 3.0 controller dedicated to the Kinect for Windows v2 sensor or the Kinect Adapter for Windows ( $49.99 ) for use with the Kinect for Xbox One ( $149.99 ) sensor

  • 4 GB of RAM

  • Graphics card that supports DirectX 11

  • Windows 8 or 8.1, Windows Embedded 8, or Windows 10 ( x64 )

  • iClone Pro v 6.21 and above

So, assuming your graphics card has the 'DirectX 11' installed, I would have thought you'd be good to go ....


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Please be patient with me ..... I don't always 'get it' the first time 'round - not even the 2nd time! Sad  - yikes! ... 
MSI GT72VR Laptop, i7 7700HQ 4-Core 3.8 GHz 16GB RAM; Nvidia 1070, 8GB Vram iClone-7.73  3DXChange Pro  CC-3 Pipeline  CT-8  HeadShot  Brekel Pro-Body Mocap  Popcorn FX  PopVideo  iRAY  Kinect V2  DaVinci Resolve16  Mixcraft 8.1 Pro

Edited
2 Years Ago by sonic7
makeurmark
makeurmark
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Months Ago
Posts: 77, Visits: 540
Is there a setting inside iClone that determined which Graphics card it uses?
Does the information below prove that the G Card has DirectX 12 installed? Is this the latest version?

https://forum.reallusion.com/uploads/images/62af6066-fea3-4037-98d2-835b.png
Rampa
Rampa
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (28.6K reputation)Distinguished Member (28.6K reputation)Distinguished Member (28.6K reputation)Distinguished Member (28.6K reputation)Distinguished Member (28.6K reputation)Distinguished Member (28.6K reputation)Distinguished Member (28.6K reputation)Distinguished Member (28.6K reputation)Distinguished Member (28.6K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 hours ago
Posts: 7.5K, Visits: 43.8K
I had not asked if your machine had dual graphics yet. You pick the card to use in the Explorer. Check this video. It covers both Nvidia and AMD.


So you would want to make sure that RL apps are on the 1070.

Often you can choose just right-clicking on the app's icon.
makeurmark
makeurmark
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Months Ago
Posts: 77, Visits: 540
That's strange.
When I open NVidia Control Pannel it crashes. When I open Task Manager NVidia Control Panel "is not responding".

My MSI laptop is like 6 months old. Not used extensively. I'll need to dig a little more.

I'll get back to you later. Off for a little fresh air now.


Thanks for staying with me on this. It is much appreciated.
Mark
sonic7
sonic7
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 9 hours ago
Posts: 1.5K, Visits: 17.0K

Try 'rebooting' first.
If that doesn't help, you could *try* this:

Go to your start menu, type in msconfig, open it up. Click on the services tab, sort by name, find the nvidia services. See if "NVIDIA NetworkService Container is running. It may be checked, but see if it's running.
If not, go to your control panel, administrative tools, then services. Find that service in there. It's probably set to manual and isn't running. Set it to automatic, and start it. Reboot.

source: 
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/6937jg/nvidia_control_panel_crashes_when_launched/

If that doesn't work, you could perhaps try this:
https://www.drivereasy.com/knowledge/nvidia-control-panel-wont-open-fixed/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Please be patient with me ..... I don't always 'get it' the first time 'round - not even the 2nd time! Sad  - yikes! ... 
MSI GT72VR Laptop, i7 7700HQ 4-Core 3.8 GHz 16GB RAM; Nvidia 1070, 8GB Vram iClone-7.73  3DXChange Pro  CC-3 Pipeline  CT-8  HeadShot  Brekel Pro-Body Mocap  Popcorn FX  PopVideo  iRAY  Kinect V2  DaVinci Resolve16  Mixcraft 8.1 Pro

Edited
2 Years Ago by sonic7
makeurmark
makeurmark
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Months Ago
Posts: 77, Visits: 540
Third day and the frustration gets worse.
Thank you so much for the help I am receiving on this chat.

Sonic7 - followed your last instructions but it made no difference, even though you were correct about changing manual to automatic, which I did.

I have even re-installed the Graphics card drivers through GForce Experience app.

I'm still getting "Not responding" from the NVidia Control panel after right clicking on desktop and selecting from there.
I've attached a screenshot of the NVidia Control Panel, which clearly says not responding on top left. I have also noticed that the preview screen never shows a preview.

I have been in touch with MSI them selves to see if this can be resolved and will update as I go along.
I'm beginning to wonder that because my laptop is a gaming laptop, whether because it's been optimised for gaming I'm struggling with 3D software.

Thanks again for all your support.
Markhttps://forum.reallusion.com/uploads/images/80f7ebb4-9bb6-44e8-adb1-d69d.png
sonic7
sonic7
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 9 hours ago
Posts: 1.5K, Visits: 17.0K

Mark ... as far as I'm aware, you shouldn't have any problem using a 'gaming laptop' with iClone and the Kinect .....
But to be totally honest - I'm no PC expert, so I'm 'struggling' with this as much as you ...
There *are* other 'fixes' on the internet for 'nvidia control panel won't open/crashes' etc. - I'd be trying to exhaust those avenues ...
From *some* of the bits I read, there was the odd account where this type of problem occured after installing certain drivers....
Steve.
Edit: ..... Did you try 'Rampa's suggestion' of *Right Clicking* on the 'app's icon' to see if you can change it to work on the 1070 graphics?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Please be patient with me ..... I don't always 'get it' the first time 'round - not even the 2nd time! Sad  - yikes! ... 
MSI GT72VR Laptop, i7 7700HQ 4-Core 3.8 GHz 16GB RAM; Nvidia 1070, 8GB Vram iClone-7.73  3DXChange Pro  CC-3 Pipeline  CT-8  HeadShot  Brekel Pro-Body Mocap  Popcorn FX  PopVideo  iRAY  Kinect V2  DaVinci Resolve16  Mixcraft 8.1 Pro

Edited
2 Years Ago by sonic7
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (25.0K reputation)Distinguished Member (25.0K reputation)Distinguished Member (25.0K reputation)Distinguished Member (25.0K reputation)Distinguished Member (25.0K reputation)Distinguished Member (25.0K reputation)Distinguished Member (25.0K reputation)Distinguished Member (25.0K reputation)Distinguished Member (25.0K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 1 hour ago
Posts: 7.5K, Visits: 16.0K
makeurmark (7/17/2018)

I'm beginning to wonder that because my laptop is a gaming laptop, whether because it's been optimised for gaming I'm struggling with 3D software


That shouldn't be an issue -- my own MSI is, obviously, a gaming laptop and it runs Kinect and iClone just fine (to be fair, I have never run RL's Kinect plugin on it, but I do run iPisoft's and there's no problem at all).

First issue is to get the nVidia driver thing straightened out -- and MSI should be able to help with that.





Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
sonic7
sonic7
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)Distinguished Member (8.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 9 hours ago
Posts: 1.5K, Visits: 17.0K

Mark .... - I'm surprised that 'right clicking' the desktop *doesn't* bring up your Graphics Panel.
When this happened with me (though in my case it was for the AMD Radeon Panel), I found that 'reinstalling' the Graphics Drivers and Rebooting - fixed it - and the right click began working again, ie: the 'cause' was the Graphics Drivers not being up to date ......

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Please be patient with me ..... I don't always 'get it' the first time 'round - not even the 2nd time! Sad  - yikes! ... 
MSI GT72VR Laptop, i7 7700HQ 4-Core 3.8 GHz 16GB RAM; Nvidia 1070, 8GB Vram iClone-7.73  3DXChange Pro  CC-3 Pipeline  CT-8  HeadShot  Brekel Pro-Body Mocap  Popcorn FX  PopVideo  iRAY  Kinect V2  DaVinci Resolve16  Mixcraft 8.1 Pro

Edited
2 Years Ago by sonic7
makeurmark
makeurmark
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)Veteran Member (932 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Months Ago
Posts: 77, Visits: 540
Finally today I was forced to restore my MSI to factory default. That was a feat in it self.
But at least I got the spinning GeForce logo under NVidia Control panel.
I am currently re-installing iClone. Then I will install Motion Live Plugin, followed by Kinect Mocap Plugin for Xbox One.

Cross fingers...

PS. Thanks so much for all your patience and support during my frustration.



Reading This Topic