Profile Picture

Help dropping image as billboard in iclone 5

Posted By Resoundproductions 4 Years Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
Resoundproductions
Resoundproductions
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 Years Ago
Posts: 18, Visits: 48
Hi, 

I'm trying to drop images into a scene as billboards.  I know I'm supposed to right-click drag the item then select 'billboard' from the pop up menu.  Problem is I only get the pop up menu about 5% of the time.  The rest of the time it just applies it as the sky or what not.  Pretty sure its a bug,

Does anyone know of an alternative way to import an image as a billboard?

Any help is greatly appreciated!
Resoundproductions
Resoundproductions
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 Years Ago
Posts: 18, Visits: 48
Also, ctrl clicking to import as a plane works fine.  Anyone know if there is a way to change the plane to a billboard.
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Today @ 12:21 AM
Posts: 15.9K, Visits: 24.1K
To be honest it sounds as though there may be a problem with your mouse.

Right clicking and dragging should work 100% of the time and does for me when I test it. If your image is appearing as a background then that is what you get if you left click and drag. It may be the buttons on your mouse are not be working efficiently.

                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


Edited
4 Years Ago by Peter (RL)
Resoundproductions
Resoundproductions
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)Senior Member (425 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 Years Ago
Posts: 18, Visits: 48
Right click is working fine on everything else but then again, I am running a mac mini with a windows partition and I'm using a magic mouse so could be worth trying another mouse.

Cheers for the advice!
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 minutes ago
Posts: 5.9K, Visits: 11.8K
Peter,

Just for info sake, I have exactly the same problem with Windows here in iClone 6.  I was watching a tutorial and saw it showed how to drag an image in as a billboard (or to get that option) and I couldn't get it to work even one time (it always just made it the background image).

Win 8.1, and two wireless Logitech mice on two different computers (so I suspect it's a bug as well).  I ended up just creating the billboard from the menu and populating it by dragging the image onto it.



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
Cricky
Cricky
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Skype ID= learn.iclone

Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)Skype ID= learn.iclone (9.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 Months Ago
Posts: 2.8K, Visits: 13.8K
I just verified this still works,  as I haven't used the option in some time now.  Windows7 Ultimate, if that matters.




SKYPE ID: rc.650

http://city.reallusion.com/store/ModuleExpand.aspx?id=GS634545170497417354&mdid=18866

http://city.reallusion.com/ContentTag.aspx?tagname=Cricky&AuthorID=20081020688550191201#]Reallusion Store Content

" If I had Alzheimer's (Old Timers), would I know it? "
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 minutes ago
Posts: 5.9K, Visits: 11.8K
And I just tried it now and for the first time it actually worked for me (the other day I could not get it to work no matter what).

So... I don't know (intermittent issues are the pits).



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
animagic
animagic
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 6 hours ago
Posts: 11.3K, Visits: 19.5K
I always do those things the long-winded way, so I tried it and it worked. Right-clicking dragging and dropping brings up the menu. I have Windows 7 Pro.


https://forum.reallusion.com/uploads/images/1a09220f-ab50-42ac-ad1a-33ec.pnghttps://forum.reallusion.com/Uploads/Images/d14339d0-cd32-4b35-88f9-40a0.png


lamar.mack
lamar.mack
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (232 reputation)Junior Member (232 reputation)Junior Member (232 reputation)Junior Member (232 reputation)Junior Member (232 reputation)Junior Member (232 reputation)Junior Member (232 reputation)Junior Member (232 reputation)Junior Member (232 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 Years Ago
Posts: 5, Visits: 45
Novice here!  I was able to just drag and drop images and video into a project.  All of a sudden it just stopped working.  I have reinstalled the software I4, I am sure it is user error what happened?:
justaviking
justaviking
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (15.2K reputation)Distinguished Member (15.2K reputation)Distinguished Member (15.2K reputation)Distinguished Member (15.2K reputation)Distinguished Member (15.2K reputation)Distinguished Member (15.2K reputation)Distinguished Member (15.2K reputation)Distinguished Member (15.2K reputation)Distinguished Member (15.2K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 7 hours ago
Posts: 7.5K, Visits: 22.9K
lamar.mack (11/22/2015)
Novice here!  I was able to just drag and drop images and video into a project.  All of a sudden it just stopped working.  I have reinstalled the software I4, I am sure it is user error what happened?:



Drag-and-drop using the RIGHT mouse button?



iClone 7... Character Creator... Substance Designer/Painter... Blender... Audacity...
Desktop (homebuilt) - Windows 7, i7-3770k CPU, GTX 1080 GPU (8GB), 16GB RAM, Asus P8Z77-V Pro motherboard, 500 GB SSD, terabytes of disk space, dual  monitors.
Laptop - Windows 10, MSI GS63VR STEALTH-252, 16GB RAM, GTX 1060 (6GB), 256GB SSD and 1TB HDD




Reading This Topic