Profile Picture

G3F, G8F transformer problem Eye Socket in IClone 7

Posted By ultimativity Last Year
You don't have permission to rate!
Author
Message
ultimativity
ultimativity
Posted Last Year
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 days ago
Posts: 163, Visits: 372
Hello, and thank you for offering assistance.
When I import GF3 or GF8 into CC3 using transformer, my imported characters appear fine in CC3 (please see CC3 image). However, when I select Send Character to iClone, the G3F and G8F display in iClone with problem eye sockets (please see iClone7 image).

I have attempted exporting to FBX and reimporting but this does not fix the problem. I am unable to fix the problem using CC3 morph sliders. The iAvatar textures do not display the grey slashes under the eyes, so I cannot fix using Gimp. 
https://forum.reallusion.com/uploads/images/3033b59e-c36d-4214-933c-8747.jpghttps://forum.reallusion.com/uploads/images/08bf094d-f32a-43c8-8ee4-cfba.jpg).




Nathan

Zeronimo
Zeronimo
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 6 minutes ago
Posts: 280, Visits: 12.1K
I have the impression that it's just a lighting problem
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 8 minutes ago
Posts: 6.8K, Visits: 14.1K
Turn GI off and see if things improve.



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
ultimativity
ultimativity
Posted Last Year
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 days ago
Posts: 163, Visits: 372
Thank you both for responding. I placed her inside a house and the problem disappeared. Glad I did not have to give up GI.

Thanks again.https://forum.reallusion.com/uploads/images/fcf90993-479a-48cf-9e03-35d1.jpg

Nathan

Kelleytoons
Kelleytoons
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)Distinguished Member (21.8K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 8 minutes ago
Posts: 6.8K, Visits: 14.1K
You don't have to give up GI, but if the problem went away with it off it's most likely that she has illumination turned on the materials.  For some reason all materials that come from CC3 have this turned on, and I think it makes things unrealistic so I usually turn them off.  It's a particular problem with outdoor scenes (inside it doesn't appear as bad and can actually be useful).  You can still try that to see.



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
Edited
Last Year by Kelleytoons
ultimativity
ultimativity
Posted Last Year
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)Veteran Member (715 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 days ago
Posts: 163, Visits: 372
Thanks, I will keep that in mind and experiment.

Nathan




Reading This Topic