Profile Picture

Reduce GPU Usage for Iray Renders

Posted By Tony (RL) 5 Months Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
Tony (RL)
Tony (RL)
Posted 5 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Yesterday
Posts: 156, Visits: 1.3K
Dear iCloners,

If you want to understand "How to Reduce GPU Usage for Iray Renders", please watch the Video Tutorial below or 
check out Online Manual.



Thank you!


                                                          
Tony
Product Marketing Manager 

www.reallusion.com
Edited
4 Months Ago by Tony (RL)
charly Rama
charly Rama
Posted 5 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 312, Visits: 3.0K
really appreciated, thank you

My computer : I7 24Go RAM GTX 1070ti 8Go and GTX 1050Ti4Go
     


danmiller
danmiller
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 8 days ago
Posts: 180, Visits: 800
This is helpful thank you. The problem I'm having is iClone 7 is not using the GPU. I have GPU selected in addition to the number of CPU cores, but it is not using the GPU at all. I have the Quadro P5000 with 16GB of unused VRAM. Any ideas on how to get iClone to use this VRAM?

I am rendering out the IBL Animation iProject as provided in iClone 7 to see how well it will render. So far its been working on it all night and today and only about 70% done. After watching the video you posted, which was helpful, I changed my viewport setting to minimal which definitely helped. Now if I can use that GPU then the render time would be significantly reduced.
gordryd
gordryd
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 191, Visits: 2.7K
I don't think Quadro is supported
danmiller
danmiller
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)Distinguished Member (1.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 8 days ago
Posts: 180, Visits: 800
Thank you, someone else mentioned that to me as well recently. I didn't realize that mean't not used but I think that's the deal. Thanks.
firefighter1531
firefighter1531
Posted 2 Months Ago
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (538 reputation)Veteran Member (538 reputation)Veteran Member (538 reputation)Veteran Member (538 reputation)Veteran Member (538 reputation)Veteran Member (538 reputation)Veteran Member (538 reputation)Veteran Member (538 reputation)Veteran Member (538 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Weeks Ago
Posts: 35, Visits: 471
I could be wrong but I don't think its your card I have a gtx 1070 and I have the same problem slow renders only uses 15 percent of my gpu with cpu turned of if I use cpu the gpu only uses 7% of card I tried everthing this video above said didn't help but I can go to daz and it renders fast. I did a background render of 50 frames in I clone it took 13 hours and only 60%. it just will not use my card my dedicated gpu has 4 g memory left I have another 12 in shared gpu memory.i have cc3 and iclone on a 860 evo ssd and system runs on a 256 m2 970 evo ssd.




Reading This Topic