Profile Picture

[ iClone 7.4 NEW RELEASE ] Python Open API is Available!

Posted By Tony (RL) 2 Years Ago
Rated 5 stars based on 2 votes.

[ iClone 7.4 NEW RELEASE ] Python Open API is Available!

Author
Message
Rogue Anime
Rogue Anime
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 546, Visits: 3.4K
Here's what I get when i try to open the program  ~V~
https://forum.reallusion.com/uploads/images/90e07686-7a7e-4749-b4e4-de9f.jpg


       Val RogueAnanda
https://forum.reallusion.com/uploads/images/e82de505-c57a-40b9-8cb0-9f87.png

Kelleytoons
Kelleytoons
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (23.3K reputation)Distinguished Member (23.3K reputation)Distinguished Member (23.3K reputation)Distinguished Member (23.3K reputation)Distinguished Member (23.3K reputation)Distinguished Member (23.3K reputation)Distinguished Member (23.3K reputation)Distinguished Member (23.3K reputation)Distinguished Member (23.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 39 minutes ago
Posts: 7.2K, Visits: 15.1K
Val,

Reinstalling iClone is almost never an issue -- not only will it know where all your content is, it even remembers your preferences (i.e. your default project).  I just reinstalled and it was like it was never removed (but that was before this update).  It even knows your last opened projects.

Having said that -- it's ALWAYS a good idea to back up your content folders (Custom and Template).  I do this all the time, have them backed up at least in three separate places (one of which is my backup machine).  You can just copy the contents out, and if you ever need to "reinstall" the content you just copy it back.

As to the unstability of this release: I'm not having any issues with very complicated projects loaded in but I will say it would not surprise me if there are issues with this.  I will leave my comments at that (except to say that no one should be using a brand new build like this for anything critical).



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
sonic7
sonic7
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (8.1K reputation)Distinguished Member (8.1K reputation)Distinguished Member (8.1K reputation)Distinguished Member (8.1K reputation)Distinguished Member (8.1K reputation)Distinguished Member (8.1K reputation)Distinguished Member (8.1K reputation)Distinguished Member (8.1K reputation)Distinguished Member (8.1K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 11 hours ago
Posts: 1.5K, Visits: 17.0K

Yes, well now that I've 'updated', my version 7.4 'launches' the splash screen (intending to start), but just disappears after 8 seconds - then nothing (and yes, I re-booted after updating) .... So I'll be re-installing 7.3

Edit: Having uninstalled 7.4 using "RevoUninstaller" - I can say that Mike was right - the Reallusion Content Folders are all still there intact ....
Edit: And yes, back on version 7.3 - the 'recent projects list' is there - and opens previous projects ..... but the 'plugins tab' is missing (so there's no curve editor). Guess that's to be re-installed as a separate exercise. OK - Curve Editor reinstalled. (Never though I'd *love* 7.3 as much as I do atm - lol). *** Resource pack needs re-installing (but will prompt you).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Please be patient with me ..... I don't always 'get it' the first time 'round - not even the 2nd time! Sad  - yikes! ... 
MSI GT72VR Laptop, i7 7700HQ 4-Core 3.8 GHz 16GB RAM; Nvidia 1070, 8GB Vram iClone-7.73  3DXChange Pro  CC-3 Pipeline  CT-8  HeadShot  Brekel Pro-Body Mocap  Popcorn FX  PopVideo  iRAY  Kinect V2  Vegas Pro 16  Mixcraft 8.1 Pro

Edited
2 Years Ago by sonic7
wires
wires
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (10.4K reputation)Distinguished Member (10.4K reputation)Distinguished Member (10.4K reputation)Distinguished Member (10.4K reputation)Distinguished Member (10.4K reputation)Distinguished Member (10.4K reputation)Distinguished Member (10.4K reputation)Distinguished Member (10.4K reputation)Distinguished Member (10.4K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 3 hours ago
Posts: 4.5K, Visits: 21.5K
After updating iClone using the patch, not the Hub, I'm having the same crash after the Splash screen. Looks like RL have screwed up again. CrazyPinch

Going to go for an uninstall/reinstall, as if we don't have enough to do at this time of year - Oh, and I won't be installing 7.4 until this get cleared up.


Gerry



System: Win 10 Pro (1909), Asus X99-E WS, CPU i7-5930K -3,5 GHz, 32 GB DDR4 2666-16 RAM, NVidia GTX 1080 Ti GPU - 11 GB VRAM(Driver Studio-442.19), Samsung 850 Pro 512 GB SSD, 6 TB HD storage.


RobertoColombo
RobertoColombo
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (8.0K reputation)Distinguished Member (8.0K reputation)Distinguished Member (8.0K reputation)Distinguished Member (8.0K reputation)Distinguished Member (8.0K reputation)Distinguished Member (8.0K reputation)Distinguished Member (8.0K reputation)Distinguished Member (8.0K reputation)Distinguished Member (8.0K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 3 Months Ago
Posts: 1.6K, Visits: 3.0K
Hi Tony,

not being at home for the next 2 days I can't check the 7.4 out.
Therefore, I am just reading the doc...
Hereafter are some questions.

1. Can iClone start with some Python file already pre-loaded?
2. In the doc, page "Your first iClone plus in" there are 2 methods to run a Python file.
Are they exactly equivalent or is there any subtle difference?
It seems that Method 1 is to pre-install GUI widgets directly in iClone window, and so to run code at the launch. Correct?
3. Is "print()" used to write text into the Python console window? Probably it is, but pls confirm.
4. I feel the description about how to add other Python modules is not really clear. For example, how to read/write a simple text-based file? Shall we use QT libs?
5. Is it possible to grab the infos about the vertex if the mesh of a prop? Because being able to control the root of an asset is not very useful if we can't determine whether the asset is penetrating an object or the terrain it is placed over...
7. It would be useful to have some clarification on Qt licensing system vs. IClone plug-in devlopment. I just read a bit, not thoroughly, and perhaps you already have some clear guidelines...

Thanks

  Roberto

My PC:
OS: Windows 10 Pro English 64-bit / CPU: Intel i7-9700 3.6GHz / MB: ASUS ROG Strix Z390  RAM: 32GB DDR4 2.6GHz / HD: 2TB+3TB  /  
SSD: 2x512GB Samsung 860 EVO / 
VB: Palit GTX2080 TI GamingPro 11GB / AB: embedded in the MB and VB (audio from the VB with an HDMI splitter) / DirectX: 12

Edited
2 Years Ago by RobertoColombo
raxel_67
raxel_67
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (2.5K reputation)Distinguished Member (2.5K reputation)Distinguished Member (2.5K reputation)Distinguished Member (2.5K reputation)Distinguished Member (2.5K reputation)Distinguished Member (2.5K reputation)Distinguished Member (2.5K reputation)Distinguished Member (2.5K reputation)Distinguished Member (2.5K reputation)

Group: Banned Members
Last Active: 4 Months Ago
Posts: 762, Visits: 2.0K
I will skip this update and wait for the patch that fixes the patch.


mr_vidius
mr_vidius
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)Distinguished Member (1.5K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 1 hour ago
Posts: 395, Visits: 5.5K
my question to peter is.. why was the persona issue not fixed? or is it something that is not as important as everything else. 
i wish they would fix this issue, or make a new persona that will work in IC7. i would like to hear a response to this. 

vidius
JimmyB7
JimmyB7
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 195, Visits: 3.1K
My install appeared to go OK, but when testing the Python sample plugin Hand Gestures Puppeteering and after shutting down iClone 7.4, I get the attached error.  This window pops up several seconds after iClone has been closed.



CyberpowerPC, 64 GB Ram, 64bit Windows 10 Pro, Intel Core i9-10980XE 18 Core CPU,  ASUS TUF X299 Mark 1 Motherboard, ROG-STRIX-RTX2080TI-O11G-GAMING graphics card, Toshiba 3TB hard drive, 3 x Seagate 3TB hard drives, RAGNAROK 801 Full Tower, LEPA G1600 1600W power supply, Killer WI-FI 6,  ASUS PA329Q 32" 4K/UHD IPS Monitor.
Rampa
Rampa
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (27.5K reputation)Distinguished Member (27.5K reputation)Distinguished Member (27.5K reputation)Distinguished Member (27.5K reputation)Distinguished Member (27.5K reputation)Distinguished Member (27.5K reputation)Distinguished Member (27.5K reputation)Distinguished Member (27.5K reputation)Distinguished Member (27.5K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 36 minutes ago
Posts: 7.4K, Visits: 41.8K
Seems to be the patch that causes the issue.

I started by patching mine to 7.4, and got the startup failure. So I removed iClone and installed with a full 7.4 installer from my account. Works fine now! Smile
Rogue Anime
Rogue Anime
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 546, Visits: 3.4K
Rampa - Thank you - so you did the UN-install first, then the re-install?  ~V~

       Val RogueAnanda
https://forum.reallusion.com/uploads/images/e82de505-c57a-40b9-8cb0-9f87.png




Reading This Topic