Profile Picture

CTA3 - newbie user - problem with moving and placing props

Posted By martin.dean Last Year
You don't have permission to rate!

CTA3 - newbie user - problem with moving and placing props

Author
Message
martin.dean
martin.dean
Posted Last Year
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 Months Ago
Posts: 5, Visits: 26
I am a new user and trying to learn CTA3.
When I add a prop to the stage, it almost invariably places an 'anchor' at the drop point and any attempt to move it, causes an animation path to be created.  The only way to move it without creating the path is to 'Remove Object Animation'.  This happens with almost all props.  Am a somehow mis-selecting the prop on the stage before moving it?

Also - CTA3 crashes when I close it (have raised ticket for this)
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)Distinguished Member (51.8K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Today @ 12:21 AM
Posts: 15.9K, Visits: 24.1K
Just ensure you position all your props correctly at frame 1 and you won't encounter this problem. 

If you move your prop at frame 100 for example you are setting transform keyframes that will cause the prop to transition from point a at frame 1 to point b at frame 100.

                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


martin.dean
martin.dean
Posted Last Year
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 Months Ago
Posts: 5, Visits: 26
Thank you for that response - it makes absolute sense and I realise now that my frame setting was all over the place!  - newbie error!



Reading This Topic