Profile Picture

CrazyTalk 8 voice rendering latency

Posted By kwhitaker333 Last Year
You don't have permission to rate!
Author
Message
kwhitaker333
kwhitaker333
Posted Last Year
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 Months Ago
Posts: 11, Visits: 23
I'm using the latest V8.13 on a Mac and for some reason, when I apply an audio clip, the rendering of the MP4 movie results in about a 3 second delay as the voice trails the facial/mouth movements. I have tried different voice clips and the same issue occurs. It used to work before. I have restarted the app but haven't rebooted my Mac. I guess I need to take the resultant MP4 and separate the video and audio track and adjust so that they line up. Is anyone else seeing this problem???
kwhitaker333
kwhitaker333
Posted Last Year
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 Months Ago
Posts: 11, Visits: 23
I believe I know what happened. For some reason in my video editing tool, Camtasia, I started to notice that on macOS the audio had developed a 2-3 second latency. In Camtasia, the wave form preceded the actual audio!?! Restarting Camtasia didn't help either. So, I rebooted the system and now everything works! So, there may be a lingering macOS issue that impacts all apps relying on real-time audio (sound).
kwhitaker333
kwhitaker333
Posted Last Year
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)Senior Member (297 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 Months Ago
Posts: 11, Visits: 23
In other words, this isn't a CrazyTalk issue. I just re-rendered the audio and exported it to an MP4 file and everything works.
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 56 minutes ago
Posts: 15.9K, Visits: 24.1K
Thanks for coming back and explaining how you resolved the problem. Smile

                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com





Reading This Topic