Profile Picture

Motion Puppet

Posted By gcshep 3 Years Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
gcshep
gcshep
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Years Ago
Posts: 355, Visits: 3.0K

Hi to one and all.

Having problems with the Motion Puppet nothing will work I do  not have any problems with others i.e. Direction Puppet is this a k nown issuewith the latest upgrade.

Any help would be much appreciated.

Best Regards

George.
https://forum.reallusion.com/uploads/images/4b663f1f-9154-4ff9-83c9-588e.png 

Cary B
Cary B
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 hours ago
Posts: 339, Visits: 2.6K
Not sure what problems you are encountering, but sadly, it does look like motion puppet was broken in a recent upgrade. ARRGGHH!!
Feedback tracker






https://forum.reallusion.com/uploads/images/848c8492-ac67-42c2-9d27-461e.jpg

gcshep
gcshep
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Years Ago
Posts: 355, Visits: 3.0K
Shadoeswood.
Thank You for the update.
Best Regards
George
gcshep
gcshep
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Years Ago
Posts: 355, Visits: 3.0K

This is an update for the above issue

The Issue is now fixed after a few suggested fixes fromPeter and the support team

The issue seems to be my secondary drive just for the motionpuppet so it was suggested to move the Custom and Template and any other folderson to another drive.

So, I have dedicated an external drive exclusively for anything Reallusionand kept the main programs on my “C” drive and the Custom and Template and anyother folders on the Reallusion drive and this has resolved the issue.

Thank you very much to Peter and the support team for their patienceand support.

Best Regards

George  

Cary B
Cary B
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 hours ago
Posts: 339, Visits: 2.6K
Glad to hear it, George. Let me see if I understand what you are saying...your Iclone program remains on the "C" drive, but you have moved the custom and template folders to another drive? And you can still reference your content from inside Iclone? I have been messing around with moving folders to other drives with mixed results. 



https://forum.reallusion.com/uploads/images/848c8492-ac67-42c2-9d27-461e.jpg

Rampa
Rampa
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (26.3K reputation)Distinguished Member (26.3K reputation)Distinguished Member (26.3K reputation)Distinguished Member (26.3K reputation)Distinguished Member (26.3K reputation)Distinguished Member (26.3K reputation)Distinguished Member (26.3K reputation)Distinguished Member (26.3K reputation)Distinguished Member (26.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 3 hours ago
Posts: 7.2K, Visits: 39.7K
It's very difficult to "move" the folders. But it is really easy to set them where you want them on install. Reinstall iClone and CC. It has a separate option for where your folders install. Then you can just replace those new folders with the old ones, in the new location.
Rogue Anime
Rogue Anime
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.7K reputation)Distinguished Member (3.7K reputation)Distinguished Member (3.7K reputation)Distinguished Member (3.7K reputation)Distinguished Member (3.7K reputation)Distinguished Member (3.7K reputation)Distinguished Member (3.7K reputation)Distinguished Member (3.7K reputation)Distinguished Member (3.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 546, Visits: 3.3K
Friends - I have SOO many assets, I divided them into their respective categories by adding/moving folders within the admin's template file manager and organizing them within. It took me days to do it, but I have not only a more organized file manager within iClone, but I also have a complete knowledge of exactly what I DO have, & where it is. Keep in mind this may affect current projects that will look for files that have been moved, so copying along with moving some items - stuff you know you're using is an option to prevent a missing file problem.
The root folder in windows is located here: 
 C:\Users\Public\Documents\Reallusion\Template\iClone 7 Template\iClone Template 
~V~

       Val RogueAnanda
https://forum.reallusion.com/uploads/images/e82de505-c57a-40b9-8cb0-9f87.png

Cary B
Cary B
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 hours ago
Posts: 339, Visits: 2.6K
I have messed around with creating separate props, projects, avatar, etc folders on a separate drive, but not shifting the template or custom folders. In general, this works okay, I use use drag and drop to access them. I have found, though, that any project that uses speed trees doesn't seem to work well when stored on a secondary drive. My curiosity is about the previously broken motion puppet and how switching the folders relates to that.  I had the broken issues even with the standard base motions. They do seem to be working in the new version again.



https://forum.reallusion.com/uploads/images/848c8492-ac67-42c2-9d27-461e.jpg

gcshep
gcshep
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)Distinguished Member (3.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Years Ago
Posts: 355, Visits: 3.0K

Like Rampa says if you do it on installing program it worksjust fine.

Regarding “how switching the folders relates to that” I donot have a clue after trying so many fix’s and then it was suggested that I triedthe method mentioned above that worked I was just pleased that this resolvedthe issue.

MERRY CHRISTMASAND A HAPPY YEAR

Best Regards

George

Cary B
Cary B
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)Distinguished Member (2.0K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 10 hours ago
Posts: 339, Visits: 2.6K
Thanks, George. I'm glad it's working again, and I may try this down the road to open up more space on my "C" drive. Theoretically, it shouldn't mess up my old projects, except again for those old ones which use the grass and tree assets. 



https://forum.reallusion.com/uploads/images/848c8492-ac67-42c2-9d27-461e.jpg




Reading This Topic