Profile Picture

Problem with Character Creator Clothing

Posted By Terry Miller 4 Years Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
Terry Miller
Terry Miller
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 65, Visits: 1.6K
This is very frustrating. I am creating a character that is supposed to wear jeans, the tunic from the Assassin's Playset, and the coat from the same set. The problem is that when I add the tunic, the jeans disappear. If i remove the tunic and just do a t-shirt and jeans, when I add the coat, the shirt disappears. I have read all of the documentation with Character Creator, and I can't find anything that addresses this problem. 

Thanks,
Terry
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 44 minutes ago
Posts: 8.4K, Visits: 19.1K
Yeah, been there, had that happen...

The problem is layer ID -- CC allows only one item of clothing per layer ID.  The solution is to change the layer ID (you can do this in the conform menu, under the advanced options -- sorry, can't tell you exactly right now as I'm not on or near my computer.  But holler if you can't find it).  Once you change the ID you can load another item of clothing with that old ID in.



Alienware Aurora R12, Win 10, i9-119000KF, 3.5GHz CPU, 128GB RAM, RTX 3090 (24GB), Samsung 960 Pro 4TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)Distinguished Member (29.4K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 44 minutes ago
Posts: 8.4K, Visits: 19.1K
Cloth layer settings, click the gear, and change collison order number (got to my computer finally).



Alienware Aurora R12, Win 10, i9-119000KF, 3.5GHz CPU, 128GB RAM, RTX 3090 (24GB), Samsung 960 Pro 4TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
Terry Miller
Terry Miller
Posted 4 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)Distinguished Member (1.1K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 65, Visits: 1.6K
Excellent, thank you for your help.
Exposure Games
Exposure Games
Posted Last Year
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (253 reputation)Senior Member (253 reputation)Senior Member (253 reputation)Senior Member (253 reputation)Senior Member (253 reputation)Senior Member (253 reputation)Senior Member (253 reputation)Senior Member (253 reputation)Senior Member (253 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 Months Ago
Posts: 19, Visits: 67
I'm having the same problem. Except your fix doesn't quite work for me.
When I change the shirt layer to 2, the next clothing item I bring in, also goes to 2. regardless of what I change it to, the next item goes to that layer.

EDIT - I fixed it. You have to save the clothing again, as a new item of clothing, with the new cloth settings.

Edited
Last Year by SlinkyInteractive



Reading This Topic