Profile Picture

"Send character to iclone" is missing

Posted By galgammer 2 Years Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
galgammer
galgammer
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 12, Visits: 79
I installed and used the demo successfully bringing characters from Character Creator over to iClone.  After I purchased & installed the iClone 6 Pro version, the "send character to iClone" is missing - no icon. There is no choice in the File Menu->Export either. How do I bring my character over to iClone?

Thanks!
Edited
2 Years Ago by galgammer
mtakerkart
mtakerkart
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)Distinguished Member (9.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 20 minutes ago
Posts: 2.5K, Visits: 20.0K
Yes they changed the UI. Click the icon "Export as I.avatar" then drag and drop your character in the Iclone window.
Or File/export/I.avatar.
galgammer
galgammer
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 12, Visits: 79
Thanks. I did try that, but I get an error that says "fail to load file" when in iClone importing the i.Avatar. I also tried dragging/dropping and received the same error. I exported the character with settings for: Character Creator 2.0 for iClone & iClone 7.0. 

I'm using Character Creator 2.0 and iClone v6.53.
Edited
2 Years Ago by galgammer
Rampa
Rampa
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (24.4K reputation)Distinguished Member (24.4K reputation)Distinguished Member (24.4K reputation)Distinguished Member (24.4K reputation)Distinguished Member (24.4K reputation)Distinguished Member (24.4K reputation)Distinguished Member (24.4K reputation)Distinguished Member (24.4K reputation)Distinguished Member (24.4K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 1 hour ago
Posts: 6.9K, Visits: 36.8K
You need to save your CC as 6.5 for iClone 6.53.
galgammer
galgammer
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)Senior Member (444 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 12, Visits: 79
Ok. That worked. Thank you!! 
Edited
2 Years Ago by galgammer
dbshaffer
dbshaffer
Posted 2 Years Ago
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (208 reputation)Junior Member (208 reputation)Junior Member (208 reputation)Junior Member (208 reputation)Junior Member (208 reputation)Junior Member (208 reputation)Junior Member (208 reputation)Junior Member (208 reputation)Junior Member (208 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 2, Visits: 48
I tried this as well, was able to export 2.0 CC characters into iClone 6.5. 
I have the Assassin Playset, I cannot export into iClone6

1) saving as 2.0 and iclone i get "failure to load" error
2) saving as cc1.5/6.5 I get "exporting error"

All of my iclone is up to date. iClone 6, 3Dxchange, and CC 2.0.
Any suggestions?



Reading This Topic