Profile Picture

Character creator not launching

Posted By tonyconz 3 Years Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
tonyconz
Problem.png
tonyconz
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 15, Visits: 137
Hi
I have installed CC and updated with the patches, but it wont launch - not from the desktop nor from the file folder. Has anyone any ideas what the problem is? 
Snarp Farkle
Snarp Farkle
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (3.5K reputation)Distinguished Member (3.5K reputation)Distinguished Member (3.5K reputation)Distinguished Member (3.5K reputation)Distinguished Member (3.5K reputation)Distinguished Member (3.5K reputation)Distinguished Member (3.5K reputation)Distinguished Member (3.5K reputation)Distinguished Member (3.5K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 719, Visits: 3.1K
I haven't had CC not start up but did freeze a few times since the 1.4 update, there's been some issues with the recent updates, you might try to re-download and reinstall the update if you haven't already.


Dell XPS 8900, Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU @ 3.40GHz, 3408 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s), 16 GB RAM, - 4 GB GeForce GTX 745, NVIDIA compatible.
Acer Aspire V Nitro Laptop,  2.5GHz Intel Core i5-7300HQ processor with 6MB cache,  256GB solid state drive, 16GB Ram,  4 GB NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti graphics.

tonyconz
tonyconz
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 15, Visits: 137
Thanks for your reply. I've actually done that already, might try again, but so far no joy.... Sad
Any other ideas?
tonyconz
tonyconz
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 15, Visits: 137
Right, I've gone back to version 1.2 but still no luck. I've tried running it in compatibility mode too, but nope, still wont launch.... Sad
Peter (RL)
This post has been flagged as an answer
Peter (RL)
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Yesterday
Posts: 16.2K, Visits: 24.5K
tonyconz (2/29/2016)
Hi
I have installed CC and updated with the patches, but it wont launch - not from the desktop nor from the file folder. Has anyone any ideas what the problem is? 


Sorry to hear of your problems starting Character Creator. Can you post your system specifications including graphics card.

Do also try switching to the DirectX 9 version of Character Creator and see if this allows you to successfully launch CC.

You can select either the DirectX 11 version or the DirectX 9 version of Character Creator.

You can do this by going to Start > All Programs > iClone Character Creator 1 and then select "iClone Character Creator Graphics Mode Selection". Then select the DirectX 9 version.

Does this work ok?


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


Edited
3 Years Ago by Peter (RL)
tonyconz
tonyconz
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 15, Visits: 137
Switched to DirectX 9 and I can launch CC ok
Thanks, now I can get to try it out! 

tonyconz
tonyconz
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 15, Visits: 137
Hi there, well I've tried both CC and IC6 in DirectX9 mode and want to try to see the difference in DirectX11 mode - my rig should be adequate to run them both, but neither will launch when set to 11. 
Can anyone advise what I need to do?

system spec added in file below.

Attachments
DxDiag.txt (119 views, 72.00 KB)
Peter (RL)
This post has been flagged as an answer
Peter (RL)
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)Distinguished Member (53.6K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Yesterday
Posts: 16.2K, Visits: 24.5K
tonyconz (3/18/2016)
Hi there, well I've tried both CC and IC6 in DirectX9 mode and want to try to see the difference in DirectX11 mode - my rig should be adequate to run them both, but neither will launch when set to 11. 
Can anyone advise what I need to do?

system spec added in file below.


Hi Tony,

Unfortunately the problem is with the graphics card. We have found that some models of the 500 series simply refuse to work in DirectX 11 mode. Sadly we have found no way around this at the moment other than to use DirectX 9 or to upgrade to a newer graphics card. I'm sorry I can't bring you better news.


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


tonyconz
tonyconz
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)Senior Member (462 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 15, Visits: 137
ahhh, had a feeling it might be something to do with that, sadly.
Ok, I'll look into upgrading when I can afford to!
Thanks for your reply.



Reading This Topic