Profile Picture

Timeline and Output do not match

Posted By geraldrice 5 Years Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
geraldrice
geraldrice
Posted 5 Years Ago
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (384 reputation)Senior Member (384 reputation)Senior Member (384 reputation)Senior Member (384 reputation)Senior Member (384 reputation)Senior Member (384 reputation)Senior Member (384 reputation)Senior Member (384 reputation)Senior Member (384 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 Months Ago
Posts: 17, Visits: 66
Why is it that my timeline is set to 1500 at 30 fps plays back fine in iclone but only renders half the frames. If I render it at 60fps i get the full 1500 but it is slower. This makes not sense.
It seems like what your project is setup to is what you should get.
prabhatM
prabhatM
Posted 5 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (4.4K reputation)Distinguished Member (4.4K reputation)Distinguished Member (4.4K reputation)Distinguished Member (4.4K reputation)Distinguished Member (4.4K reputation)Distinguished Member (4.4K reputation)Distinguished Member (4.4K reputation)Distinguished Member (4.4K reputation)Distinguished Member (4.4K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 3 Years Ago
Posts: 1.8K, Visits: 8.1K
geraldrice (5/7/2014)
Why is it that my timeline is set to 1500 at 30 fps plays back fine in iclone but only renders half the frames. If I render it at 60fps i get the full 1500 but it is slower. This makes not sense.
It seems like what your project is setup to is what you should get.


I had similar issues when I tested Iclone.
animagic
animagic
Posted 5 Years Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)Distinguished Member (19.2K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 hours ago
Posts: 11.3K, Visits: 19.5K
There is a distinction between the internal fps setting iClone uses for timing, which is always 60 fps (i.e., 60 frames equals 1 second), and the frame setting for rendering, which may vary. So if you render at 30 fps, you will get 750 frames.  

That's how it always has worked in iClone. I have no problem with it.


https://forum.reallusion.com/uploads/images/1a09220f-ab50-42ac-ad1a-33ec.pnghttps://forum.reallusion.com/Uploads/Images/d14339d0-cd32-4b35-88f9-40a0.png





Reading This Topic