iClone character fingers get distorted when imported in Unity


https://forum.reallusion.com/Topic325822.aspx
Print Topic | Close Window

By Snarp Farkle - 2 Years Ago
I'd be interested in the answer for this as well, I'm still a ways off from my iClone to Unity workflow but gathering all the info I can to help elevate problems in advance.
By vidi - 2 Years Ago
look  in the unity quality setting if blend weights is set to 4 bones
By thanosxanderian - 2 Years Ago
I found that the problem was  when I imported the character to Unity the rig setup I set was Humanoid. However, after changing it to Generic everything works fine. I initially made the rig setup Humanoid by following iClone tutorials online. Apparently, that doesn't seem to work, at least in my case.
'
By thanosxanderian - 2 Years Ago
vidi (5/12/2017)
look  in the unity quality setting if blend weights is set to 4 bones

Yes, it is set to 4. Should it be changed ?
By uchey.mioneshy - Last Year
Hi! It works for me! I can't say any word for this. After a week try to change anything ( including animations>mask and transform, reimport 3d models, etc) I changed to generic back. Thanks!

thanosxanderian (5/16/2017)
I found that the problem was  when I imported the character to Unity the rig setup I set was Humanoid. However, after changing it to Generic everything works fine. I initially made the rig setup Humanoid by following iClone tutorials online. Apparently, that doesn't seem to work, at least in my case.
'


By thanosxanderian - 2 Years Ago
I created a simple character animation in iClone that looks like this:

https://forum.reallusion.com/uploads/images/9ff1641d-aa28-4a45-9b2b-b622.png

However, when I export this character using 3dxchange to Unity an preview animation, the fingers of the character are distorted. Here is how it looks in Unity:

https://forum.reallusion.com/uploads/images/02597dde-a769-42ec-b722-8568.png

As you can see in the above picture, the fingers of the character, especially the thumb, index and middle finger, are not the same to those in the iClone.
How can I solve this issue? What are the possible causes?
Thanks in advance.
By vidi - 2 Years Ago
Yes, it is set to 4. Should it be changed ?
No  4 is right 
I created a simple character animation
if it is an animation , In the Unity screen it shows frame 0 maybe your right pose i on another frame ?