Profile Picture

Skin below head gets brighter with each "Update Skin Texture"

Posted By avalonsutra 4 Months Ago
You don't have permission to rate!

Skin below head gets brighter with each "Update Skin Texture"

Author
Message
avalonsutra
avalonsutra
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 9, Visits: 45
When generating a face texture with Headshot initially the skin color on the neck is the same as the face skin color but with every new update after changing the face mask or eyelid mask the skin below the neck gets brighter and more desaturated.
See attached screenshot for how it looks after a few mask updates.

Is this a known bug or is there any workaround?
https://forum.reallusion.com/uploads/images/7353070c-5f1c-4505-95be-b6e9.jpg
elliespotter
elliespotter
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)Distinguished Member (1.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Months Ago
Posts: 258, Visits: 1.5K
Ah! Not just me then!
https://forum.reallusion.com/uploads/images/88a6ab2f-788b-4685-b57e-2bb8.png

I have just converted a character to CC3+ from CC3.

I vaguely recall this being a problem a while back and wonder if it's the same thing.
I'm off to get creative with search phrases Wink



Kind regards,

Alex

avalonsutra
avalonsutra
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 9, Visits: 45
Alex, yes I can easily reproduce this issue and it's quite annoying.
Would be great to get some statement from official support on this!
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 2 hours ago
Posts: 18.2K, Visits: 28.0K
avalonsutra (8/3/2020)

Would be great to get some statement from official support on this!


Thank you for the feedback.

To get an official response from the Character Creator team you need to post the issue in the Feedback Tracker.

The Feedback Tracker is monitored directly by the relevant product teams and any issues reported there are investigated. You will then get a status update and a reply when applicable.

To use the Feedback Tracker, please click the link below.

http://www.reallusion.com/FeedBackTracker/

Thanks.


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


Edited
4 Months Ago by Peter (RL)
avalonsutra
avalonsutra
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 9, Visits: 45
@Peter thanks but I get an error accessing that URL:

Looking for something at Reallusion.com ?

Sorry! The page you tried was not found. You may have used an outdated link or may have typed the address (URL) incorrectly. You might find what you’re looking for in one of these areas:

NVM: got it working!
Edited
4 Months Ago by avalonsutra
avalonsutra
avalonsutra
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)Junior Member (149 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 9, Visits: 45
I created a ticket for the issue here: https://www.reallusion.com/FeedBackTracker/Issue/Skin-below-head-gets-brighter-with-each-Update-Skin-Texture
Please vote for it if you have the issue. Thanks!

Jaydead
Jaydead
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
New Member

New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)New Member (9 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 3, Visits: 17
I experienced the exact same thing. I hope this get fixed soon.
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 2 hours ago
Posts: 18.2K, Visits: 28.0K
avalonsutra (8/5/2020)
@Peter thanks but I get an error accessing that URL:

Looking for something at Reallusion.com ?

Sorry! The page you tried was not found. You may have used an outdated link or may have typed the address (URL) incorrectly. You might find what you’re looking for in one of these areas:

NVM: got it working!


Apologies for the bad link (it's now fixed). Glad you got it working anyway. 


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


Peter (RL)
Peter (RL)
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)Distinguished Member (68.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 2 hours ago
Posts: 18.2K, Visits: 28.0K
Jaydead (8/17/2020)
I experienced the exact same thing. I hope this get fixed soon.


The CC3 team are aware of the issue and plan to get it fixed as soon as possible. The next planned update is due this month so hopefully not too long to wait.


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


jerome.dipietro
jerome.dipietro
Posted Last Month
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (267 reputation)Senior Member (267 reputation)Senior Member (267 reputation)Senior Member (267 reputation)Senior Member (267 reputation)Senior Member (267 reputation)Senior Member (267 reputation)Senior Member (267 reputation)Senior Member (267 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 36, Visits: 254
Still a problem in 3.32 (Nov 2020) Ermm

https://forum.reallusion.com/uploads/images/f5f05760-73bf-403e-ba6e-a88d.png


                                    
Unity Virtual Reality Developer



Reading This Topic