Profile Picture

Game base has nasty seams

Posted By SecretAnorak Last Year
You don't have permission to rate!
Author
Message
SecretAnorak
SecretAnorak
Posted Last Year
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 8, Visits: 140
The game base model has some really ugly looking seams at the UV borders. This is caused by the exported normal maps. If you switch them off the diffuse looks fine.
https://forum.reallusion.com/uploads/images/a7335b32-2cf4-4c38-bda8-a57f.jpg

Is there any way to prevent this?
lorenzi_khan
lorenzi_khan
Posted Last Year
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (102 reputation)Junior Member (102 reputation)Junior Member (102 reputation)Junior Member (102 reputation)Junior Member (102 reputation)Junior Member (102 reputation)Junior Member (102 reputation)Junior Member (102 reputation)Junior Member (102 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Weeks Ago
Posts: 5, Visits: 71
I would really like to know this too. It also happens when I create my own Normal map in Zbrush, bake in substance painter (or Xnormal) and bring it back into character creator. The seams however do not appear when the Normal map is baked in Substance painter.  https://forum.reallusion.com/uploads/images/7338adad-a1fd-44a4-8c75-5fc4.jpghttps://forum.reallusion.com/uploads/images/6779d519-10f3-44eb-91a3-5085.jpg
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 8 minutes ago
Posts: 16.9K, Visits: 25.6K
Thank you for the feedback. We are checking this issue now and will update again when more is known.

                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


kungphu
kungphu
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (2.2K reputation)Distinguished Member (2.2K reputation)Distinguished Member (2.2K reputation)Distinguished Member (2.2K reputation)Distinguished Member (2.2K reputation)Distinguished Member (2.2K reputation)Distinguished Member (2.2K reputation)Distinguished Member (2.2K reputation)Distinguished Member (2.2K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 629, Visits: 5.0K
I always get these when creating custom displacement maps in either CC or iclone. Glad I’m not alone!

My "NEWEST" LatestSmile  Movie Made With Amaaaazing iClone




SecretAnorak
SecretAnorak
Posted Last Year
View Quick Profile
Junior Member

Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)Junior Member (225 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 8, Visits: 140
Love the new skin shader in release 3.2 however, the issue with the seams in the game base model is now even more obvious.
I'm astounded this has not been picked up in QA:
https://forum.reallusion.com/uploads/images/eaacd758-c3ca-43e7-b0e8-d6e7.jpg

Will this ever be fixed?
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)Distinguished Member (58.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: 8 minutes ago
Posts: 16.9K, Visits: 25.6K
Hi...

Thank you for the feedback. I will again check this issue with the CC team and try to get a status update. When I know more I will update again.


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com





Reading This Topic