Profile Picture

Why is this happening and how to fix?

Posted By EvilGenius 3 Months Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
EvilGenius
EvilGenius
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 143, Visits: 498
Ran into this issue today when bringing in character from Daz.
https://forum.reallusion.com/uploads/images/1b69e8e6-554d-4e82-a3fe-8a41.png


https://forum.reallusion.com/uploads/images/a5c5ea76-a6d3-4015-bbd3-edd6.png



======================================================
Radio Personality/Journalist
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)Distinguished Member (18.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 hours ago
Posts: 5.9K, Visits: 11.8K
So does the character actually HAVE a body, or is it just those parts?  And which particular Daz character is it?



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
EvilGenius
EvilGenius
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 143, Visits: 498
Kelleytoons (3/27/2019)
So does the character actually HAVE a body, or is it just those parts?  And which particular Daz character is it?


Its a Gen 8 character.  I altered some of the maps but that was it.  I've done it in the past with no issues.  Looks normal in Daz but once I bring it into 3DXchange it looks as if there is no body.



======================================================
Radio Personality/Journalist
Edited
3 Months Ago by EvilGenius
EvilGenius
EvilGenius
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 143, Visits: 498
**crickets**

Anyone?

**crickets**



======================================================
Radio Personality/Journalist
planetstardragon
planetstardragon
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 10.5K, Visits: 34.1K
the first thing that come to mind ....is checking your export settings - these are the settings I use

https://forum.reallusion.com/uploads/images/4d2ea6b0-9895-4e57-b3ec-272a.jpg



planetstardragon
planetstardragon
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)Distinguished Member (17.7K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 10.5K, Visits: 34.1K
I just tested this with a basic gen 8 model with the above export settings and one additional step in cc. selecting advanced and check the "embed textures" option
My guess is that you didn't embed your textures from the daz export part and possibly a different fbx version than 2014.

https://forum.reallusion.com/uploads/images/f77faa77-8de5-4c6c-9570-60b0.png





EvilGenius
EvilGenius
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 143, Visits: 498
planetstardragon (3/29/2019)
the first thing that come to mind ....is checking your export settings - these are the settings I use

https://forum.reallusion.com/uploads/images/4d2ea6b0-9895-4e57-b3ec-272a.jpg

Thank you, I will try that.



======================================================
Radio Personality/Journalist
Peter (RL)
Peter (RL)
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)Distinguished Member (51.9K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Yesterday
Posts: 15.9K, Visits: 24.1K
EvilGenius (3/27/2019)
Kelleytoons (3/27/2019)
So does the character actually HAVE a body, or is it just those parts?  And which particular Daz character is it?


Its a Gen 8 character.  I altered some of the maps but that was it.  I've done it in the past with no issues.  Looks normal in Daz but once I bring it into 3DXchange it looks as if there is no body.


Have you tried bringing in the character with the original maps? That will tell you if the issue is with the modified maps or the character itself.


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


EvilGenius
EvilGenius
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 143, Visits: 498
planetstardragon (3/29/2019)
the first thing that come to mind ....is checking your export settings - these are the settings I use

https://forum.reallusion.com/uploads/images/4d2ea6b0-9895-4e57-b3ec-272a.jpg

Your suggestion did not work, unfortunately.  Unsure of what to do.  






======================================================
Radio Personality/Journalist
EvilGenius
EvilGenius
Posted 3 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)Distinguished Member (1.9K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 143, Visits: 498
Peter (RL) (3/29/2019)
EvilGenius (3/27/2019)
Kelleytoons (3/27/2019)
So does the character actually HAVE a body, or is it just those parts?  And which particular Daz character is it?


Its a Gen 8 character.  I altered some of the maps but that was it.  I've done it in the past with no issues.  Looks normal in Daz but once I bring it into 3DXchange it looks as if there is no body.


Have you tried bringing in the character with the original maps? That will tell you if the issue is with the modified maps or the character itself.


Yes, I attempted that earlier, same result.






======================================================
Radio Personality/Journalist



Reading This Topic