Profile Picture

If you have ANY DAZ avatar, clothing or hair that doesn't work

Posted By Kelleytoons 2 Years Ago
Rated 5 stars based on 2 votes.

If you have ANY DAZ avatar, clothing or hair that doesn't work

Author
Message
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 7.6K, Visits: 16.3K
Nathan,

This thread is only for Daz Studio and CC3's Transformer (hence posted in this forum).  I really can't help much with any characters, clothing or hair imported through 3DX.

But if you have CC3/Pipeline why aren't you using that for this?  Why are you even bothering with 3DX?



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
ultimativity
ultimativity
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 days ago
Posts: 243, Visits: 535
Sorry about the post. I didn't read carefully.

Nathan

ultimativity
ultimativity
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 days ago
Posts: 243, Visits: 535
In answer to your question, I had CC3 Pipeline but was never able to get the G3M imports looking as good as the 3DX import of G3M.

Perhaps I was not importing correctly in CC3?

Nathan

Kelleytoons
Kelleytoons
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 7.6K, Visits: 16.3K
If it was the skin textures then you probably weren't using the Advanced selection.  If it was clothing then it may have been an earlier version of CC3 (later versions import more of the textures correctly).

But I'd have to know more specifically about exactly what Gen character and/or clothing you were trying -- it ought to come into CC3 looking as good as it does in Daz (other than the obvious things that iClone can't do, like SSS).



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
JaffaDave
JaffaDave
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 days ago
Posts: 188, Visits: 2.0K
OK I have a good one for you. The Daz avatar is Evil Clown (G8). It looks great in Daz3D. Import using CC3 and the mesh comes in OK but the face detail is missing, the textures look washed out and it generally look really bad. I've tried every method to get it looking good.

Top Image is Daz Render bottom CCC3

https://forum.reallusion.com/uploads/images/15687f9e-9b72-4b8f-a5a9-2bbf.png
https://forum.reallusion.com/uploads/images/83a24c71-bc9e-4546-b5dd-88ff.png

-Dave
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 7.6K, Visits: 16.3K




Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
JaffaDave
JaffaDave
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)Distinguished Member (1.8K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 4 days ago
Posts: 188, Visits: 2.0K
Thanks for taking the time to create a video & explain why it imported wrong. Yes i'm a sick man for needing this clown Smile but it's for a very special animation i'm working on. I've tried to get you Blender add-on working but to this day it still won't work for me. All I get is empty folders and a blank ini file.
Does it work with blender 2.8?




-Dave
Kelleytoons
Kelleytoons
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)Distinguished Member (25.3K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 7.6K, Visits: 16.3K
I have no idea if it works with 2.8 or not, but that's not really the point.  My Blender routine here only consolidates the maps and while it's useful to figure out what's missing, it still won't construct the ini file properly.  THAT you need to do manually, and you have all the tools needed to do it (you can track those textures down yourself inside of Daz).

You can also load a normals and roughness map from other CC3 figures, if you want.  So that's another way to go.



Alienware Aurora R7, Win 10, i7-8700k, 4.7GHz CPU, 32GB RAM, GTX Titan XP (12GB), Samsung 960 Pro 2TB M-2 SSD, TB+ Disk space
Mike "ex-genius" Kelley
ultimativity
ultimativity
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)Distinguished Member (1.4K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 days ago
Posts: 243, Visits: 535
The video is immensely helpful. Thanks for posting.

Nathan

Nathan

jason.delatorre
jason.delatorre
Posted Last Year
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (724 reputation)Veteran Member (724 reputation)Veteran Member (724 reputation)Veteran Member (724 reputation)Veteran Member (724 reputation)Veteran Member (724 reputation)Veteran Member (724 reputation)Veteran Member (724 reputation)Veteran Member (724 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Weeks Ago
Posts: 26, Visits: 191
Got a weird hair issue. 

First off, I have pipeline edition so I have CC3 pipeline, 3DX and IClone pipeline.

I am using transformer to bring in the character and the hair is attached to the character. The hair in question is the Short Curls G8M hair.ttps://www.daz3d.com/short-curls-hair-for-genesis-3-and-8

So when I bring it in with transformer, I don't have any issues at all. It comes in fine into CC3.
https://forum.reallusion.com/uploads/images/06296401-7cc5-473c-ab0f-eb3a.png
However, when I export from CC3 to IClone...this happens...
https://forum.reallusion.com/uploads/images/2c83a122-e877-46ce-8d7d-2b89.png

THEN, even more curiously, if I switch modes from High to Minimal, then the hair disappears!
https://forum.reallusion.com/uploads/images/4dc8173c-3fdf-452f-bd0a-0fa4.png

Switch back to high mode..and it's gone...but it's shadow remains!
https://forum.reallusion.com/uploads/images/d9490a7a-2574-41ef-ba4f-dc8d.png



Reading This Topic