Profile Picture

Reallusion Hub using 32% of CPU when I'm not even using it?

Posted By generally_happy Last Year
You don't have permission to rate!

Reallusion Hub using 32% of CPU when I'm not even using it?

Author
Message
generally_happy
generally_happy
Posted Last Year
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Week
Posts: 36, Visits: 271
PC
Toshiba Dynabook
i7
16gb ram
intel HD graphics 500

My PC was a bit sluggish this morning and the fans was going (which it almost never does), so I check my processes and Reallusion Hub was running in the background, and taking 32% of the CPU.  I tried to open RH but it wouldn't open.  So I ended the processes.  Clicked on the RH icon and it came up.  I checked for updates (I'd updated earlier this week) and there were no new updates.

Any idea why RH might be running hard in the background if I'm not actually using it?

Peter (RL)
Peter (RL)
Posted Last Year
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Yesterday
Posts: 15.9K, Visits: 24.1K
The Reallusion Hub should not use any CPU usage when you are not downloading and it is idle. I just checked my usage and it shows 0% so it was likely a temporary glitch on your system.

                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com


generally_happy
generally_happy
Posted Last Year
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Week
Posts: 36, Visits: 271
Peter (RL) (10/4/2018)
The Reallusion Hub should not use any CPU usage when you are not downloading and it is idle. I just checked my usage and it shows 0% so it was likely a temporary glitch on your system.

That's my thought now.  It hasn't done it since.
generally_happy
generally_happy
Posted Last Year
View Quick Profile
Veteran Member

Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)Veteran Member (690 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Week
Posts: 36, Visits: 271
This has happened a couple more times.  I've just removed Reallusion Hub from startup, where there were two instances (not sure why).  Again, not sure why this is using over 30% of my cpu when the program is not even running, not even in the background to the best of my knowledge.

https://forum.reallusion.com/uploads/images/001b9585-4077-45cc-8f5d-8662.png
Greenlaw
Greenlaw
Posted Last Year
View Quick Profile
Senior Member

Senior Member (287 reputation)Senior Member (287 reputation)Senior Member (287 reputation)Senior Member (287 reputation)Senior Member (287 reputation)Senior Member (287 reputation)Senior Member (287 reputation)Senior Member (287 reputation)Senior Member (287 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 5 Months Ago
Posts: 16, Visits: 54
I'm seeing the same issue here: steadily using about 32% for no apparent reason. I finally had to kill it. Think I'll remove it from startup in a bit.


D.R. Greenlaw, Artist/Partner - Little Green Dog
My 'DreamWorks Animation' Reel (2017) | My 'The Asylum' Reel (2015) | My 'Rhythm & Hues' Reel (2013)

Peter (RL)
Peter (RL)
Posted 4 Months Ago
View Quick Profile
Distinguished Member

Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)Distinguished Member (52.0K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Yesterday
Posts: 15.9K, Visits: 24.1K
Thank you all for the feedback. We did find an issue where unwanted CPU usage can occur under certain conditions but have fixed this in the latest 4.06 update.

Please ensure you are using the latest version. The Reallusion Hub should auto-update when it is launched but you can also try logging out and back in again which should force the update.


                                                                

Peter
Forum Administrator

www.reallusion.com





Reading This Topic