Profile Picture

iClone5 Issues Thread

Posted By Peter (RL) 4 Years Ago
You don't have permission to rate!
Author
Message
michybop
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Newbie

Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Years Ago
Posts: 4, Visits: 85
After working in Iclone, I saved my project.  Now when I open it, I can only move my avatars but cannot re-size them.  Is the Save what you should use for a work in progress? 
animagic
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Tutor

Tutor (6.0K reputation)Tutor (6.0K reputation)Tutor (6.0K reputation)Tutor (6.0K reputation)Tutor (6.0K reputation)Tutor (6.0K reputation)Tutor (6.0K reputation)Tutor (6.0K reputation)Tutor (6.0K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 5.9K, Visits: 10.1K
michybop (4/12/2012)
After working in Iclone, I saved my project.  Now when I open it, I can only move my avatars but cannot re-size them.  Is the Save what you should use for a work in progress? 

Do you use the Avatar Proportion button to resize your avatar (in the Modify panel on the right)?



michybop
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Newbie

Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)Newbie (6 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 Years Ago
Posts: 4, Visits: 85
Thanks for the reply.  Newbie error on my part.  I thought I could adjust the avatar size like with the props using the gizmo but they don't work that way.
gnasche
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Tutor

Tutor (379 reputation)Tutor (379 reputation)Tutor (379 reputation)Tutor (379 reputation)Tutor (379 reputation)Tutor (379 reputation)Tutor (379 reputation)Tutor (379 reputation)Tutor (379 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Month
Posts: 337, Visits: 986
Issue (Maybe new): When you add an avatar, it will blink for the duration of the project's "Animation Length" (frames). However, if you extend the Animation Length (add more frames), the character will not blink beyond the original Animation Length.

Reproduce:
1) Open New Project (Default Animation Length: 1800 frames)
2) Add human avatar with normal blinking
3) Change project to 3000 frames
4) Play the animation and observe that the avatar only blinks for 1800 frames

It's very possible that this issue existed before 5.2 and I just never noticed. I tested with iClone Pro 5.2 32-bit.

Thanks!

- Keith
malletpropstudios.com
nicholis.muller
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Newbie

Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 3, Visits: 45
Hi all,

I was hoping someone can help .. ever since I updated to the 5.2 patch, every single scene with water the water is turning up either black or grey. No matter what I do I cnat seem to get it fixed. PLEASE help !!!

Nick
nicholis.muller
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Newbie

Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)Newbie (3 reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Last Year
Posts: 3, Visits: 45
hi all, one more issue. Iclone 5 is not allowing me to save photoshop as my image editor. It keeps reverting to my old program when I exit. Any ideas whats going on?

Nick
planetstardragon
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Tutor

Tutor (9.5K reputation)Tutor (9.5K reputation)Tutor (9.5K reputation)Tutor (9.5K reputation)Tutor (9.5K reputation)Tutor (9.5K reputation)Tutor (9.5K reputation)Tutor (9.5K reputation)Tutor (9.5K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: 2 hours ago
Posts: 9.0K, Visits: 28.5K
@nick - this release of iclone has both the 32 and 64 bit together, maybe you have to edit both preferences ? I'm still using my same photo editor ....so I don't have that issue but thats the first thing I'd check if I did.

I'm guessing you changed it on the 64 bit version but the 32 bit version may be overriding the setting and acting as the default.

on the water turning black thing, another wild guess, make sure you have the most recent Direct x 9 - again, not experiencing that issue, but thats the first thing I'd check on that as well. - I know this 5.2 version of iclone did add a few extra updated direct x files for me, and i'm wondering if there are some newer files your system might be missing.

Cheers.

"Creativity is just connecting things." Steve Jobs



Follow me on twitter My Music on Spotify


Edited
3 Years Ago by planetstardragon
colour
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Tutor

Tutor (5.0K reputation)Tutor (5.0K reputation)Tutor (5.0K reputation)Tutor (5.0K reputation)Tutor (5.0K reputation)Tutor (5.0K reputation)Tutor (5.0K reputation)Tutor (5.0K reputation)Tutor (5.0K reputation)

Group: Forum Members
Last Active: Yesterday
Posts: 4.8K, Visits: 7.5K
iC5.2 here with Project with Water Scenes. No such problem here. However, you need to have Pixel Shading selected, otherwise Water will be black. 
nicholis.muller (4/19/2012)
Hi all,

I was hoping someone can help .. ever since I updated to the 5.2 patch, every single scene with water the water is turning up either black or grey. No matter what I do I cnat seem to get it fixed. PLEASE help !!!

Nick


-----------------------------------------------------------------------------------------

      REALLUSION FORUM ANNUAL PINHEAD COMMUNITY PROJECTS.

       New Pinhead Website & Project to be announced in September 2015

-----------------------------------------------------------------------------------------


 


Peter (RL)
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Tutor

Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Yesterday
Posts: 11.2K, Visits: 16.8K
gnasche (4/19/2012)
Issue (Maybe new): When you add an avatar, it will blink for the duration of the project's "Animation Length" (frames). However, if you extend the Animation Length (add more frames), the character will not blink beyond the original Animation Length.

Reproduce:
1) Open New Project (Default Animation Length: 1800 frames)
2) Add human avatar with normal blinking
3) Change project to 3000 frames
4) Play the animation and observe that the avatar only blinks for 1800 frames

It's very possible that this issue existed before 5.2 and I just never noticed. I tested with iClone Pro 5.2 32-bit.

Thanks!

Not a bug. Wink

This has been around for many versions. The "idle" motion is automatically generated for the default length which is 1800 frames in iClone5 and won't automatically continue if the length is changed.

                                                                

Peter Edwards
Forum Administrator

www.reallusion.com


Peter (RL)
Posted 3 Years Ago
View Quick Profile
Tutor

Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)Tutor (12.1K reputation)

Group: Administrators
Last Active: Yesterday
Posts: 11.2K, Visits: 16.8K
nicholis.muller (4/19/2012)
Hi all,

I was hoping someone can help .. ever since I updated to the 5.2 patch, every single scene with water the water is turning up either black or grey. No matter what I do I cnat seem to get it fixed. PLEASE help !!!

Nick

Hi Nick

As colour has already suggested. Ensure you have Pixel Shader on, this may be the problem.

                                                                

Peter Edwards
Forum Administrator

www.reallusion.com





Reading This Topic